HET RIJNKWARTIER

Misschien wel de beste plek in de binnenstad


Arnhem ontwikkelt zicht in een rap tempo. Zeker ook in het nieuwe Rijnkwartier, centraal gelegen tussen het stadshart en Rijn. Straks woont u op misschien wel de beste locatie in de binnenstad van Arnhem. Flaneer langs de Rijn, doe uw boodschappen op de markt of pak het pontje naar het prachtige natuurgebied Stadsblokken Meinerswijk. En natuurlijk duikt u de stad in, waar u heerlijk kunt winkelen, koffiedrinken en uit eten. In &InArnhem is alles wat wonen in de stad zo bijzonder maakt op loopafstand.

Locatie

De zuidelijke binnenstad

De verbinding tussen de Rijn en het winkelhart


De gemeente Arnhem pakt de zuidelijke binnenstad aan. Stap voor stap wordt het gebied opgeknapt en verder ingericht. De zuidelijke binnenstad gaat zo weer echt deel uitmaken van de binnenstad. Er worden mooie binnenstedelijke woonbuurten gerealiseerd, zoals het inmiddels opgeleverde Paradijs. Ev straks volgen Martinus, Bartok & natuurlijk &InArnhem aan de  Turfstraat. Levendige straten leggen weer de verbinding met de Rijn.

De openbare ruimte in dit naoorlogse wederopbouwgebied wordt verbeterd. Voetgangers en fietsers krijgen alle ruimte. De Weerdjesstraat heeft een fraaie metamorfose ondergaan en parkeerterrein Trans is opnieuw ingericht en vergroot. De markt is inmiddels verhuisd van het Kerkplein naar de nieuw ingerichte en parkeervrije Markt. Daar vindt u ook het prachtige vernieuwde Provinciehuis. Op het Kerkplein verrijst ondertussen het nieuwe Focus Filmtheater, dat binnenkort officieel aan het Audrey Hepburnplein zal liggen.

Het Rijnkwartier verbindt de binnenstad en zuidelijke binnenstad straks met elkaar via een directe looproute over brede trappen. Straks is er één fraai citycentrum tot de Rijn.

 

Footer

NOG 3 COMMERCIELE RUIMTES BESCHIKBAAR

Op de begane grond van het prachtige project &inArnhem worden 4 commerciële ruimten gerealiseerd. Heb jij interesse om een commerciële ruimte te huren of te kopen?

Bekijk de commerciële ruimtes